Anwar pernah diminta pandangan oleh Erdogan

Anwar pernah diminta pandangan oleh Erdogan

Kenapa Anwar…

Anwar itu pintar, bicaranya enak di dengar…petah berkata kata dan terkenal seantero dunia. Ilmu agamanya dan pengetahuan amnya luar biasa.

Dia bukan sahaja pernah menjadi Menteri Kewangan Terbaik Asia tapi pernah diminta pandangan ekonomi oleh Erdogan utk negara Islam terhebat dunia, Turki.

Dia ditolak oleh Kayangan, org2 besar,tauke2 besar kerana ketelusan dan prinsipnya. Yang mahukan dia rakyat teramai. Rakyat yg ditipu pemimpin atau org2 besar. Rakyat yg terpaksa memberi gaji dan salah guna kuasa Menteri ‘utk kaya bertambah kaya’.

Semangatnya membuatkan dia mempunyai pengikut/pengaruh yg besar. Bukan sahaja rakyat biasa tapi tokoh2 dunia dan ulama2 dunia. Tanpa jawatan dia tetap dikunjungi oleh pemimpin2 besar.

Sifat pemaafnya tidak disukai oleh ahli dan penyokongnya. Walaupun diaibkan, dipukul, ditelanjang dan dipenjarakan… semudah itu dia memaafkan Mahathir mahupun Najib. Sifatnya pemaafnya itu jauh berbeza dgn Mahathir yg pendendam.

Tidak ada lagi pemimpin di negara ini seberaninya. Tidak putus asa, tidak takut dgn ugutan. Katanya, dia jatuh dia akan bangun semula dan lawan tetap lawan.

Katanya dia maafkan siapa yg menganiaya dirinya. Pendiriannya jelas…. dia mahu bawa Malaysia baru. Dia mahu kekayaan ini diberi sama rata kpd rakyat. Ya kita perlu bersamanya menjadikan negara ini bukan dikuasai kuasa2 jahat, perompak, yg merasuah penguatkuasa, yg berkuasa tidak dihukum tapi org bawahan dipenjara, didenda… kita mahu KEADILAN. Kita mesti patriotik kpd negara bukan kepada kerajaan…

Kita mahu benar2 Merdeka dan bukan lagi negara ini dibawah telunjuk Tun selama 60 tahun yg hanya mengkayakan individu2 tertentu dan keluarganya. Siapa lagi harapan kita kalau bukan Anwar…Ingat saudara ku..kegagalan hanya terjadi bila kita menyerah.

Sumber:

COMMENTS