Agong, Permaisuri Zahir ucapan Maulidur Rasul

Agong, Permaisuri Zahir ucapan Maulidur Rasul

Yang di-Pertuan Agong Al-Sultan Abdullah Ri’ayatuddin Al-Mustafa Billah Shah dan Raja Permaisuri Agong Tunku Hajah Azizah Aminah Maimunah Iskandariah menzahirkan ucapan selamat menyambut Maulidur Rasul kepada seluruh rakyat Malaysia beragama Islam.

Ucapan itu dimuat naik menerusi hantaran akaun Instagram Istana Negara hari ini.

“Rasulullah merupakan pemimpin terbaik sepanjang zaman yang patut dicontohi setiap umat Islam. Marilah kita bersama mencontohi sikap dan sunnah Rasulullah dalam kehidupan harian kita.

“Mari lah kita juga bersama memperbanyakkan selawat ke atas Baginda SAW. Semoga kita beroleh syafaat dari Baginda di padang Mashyar kelak,” menurut hantaran tersebut.

 

View this post on Instagram

 

Selawat dan Salam ke atas junjungan Nabi Muhammad S.A.W. KDYMM Seri Paduka Baginda Yang di-Pertuan Agong dan KDYMM Seri Paduka Baginda Raja Permaisuri Agong menzahirkan ucapan selamat menyambut Maulidur Rasul 2020/1442H kepada seluruh  rakyat Malaysia yang beragama Islam. Rasulullah merupakan pemimpin terbaik sepanjang zaman yang patut dicontohi setiap umat Islam. Mari lah kita bersama  mencontohi sikap dan sunnah rasulullah dalam kehidupan harian kita. Mari lah kita juga bersama memperbanyakkan salawat ke atas Baginda SAW. Semoga kita beroleh syafaat dari Baginda di Padang Mahsyar kelak. Allah SWT berfirman yang bermaksud: “Sesungguhnya Allah dan malaikat-Nya berselawat (memberi segala penghormatan dan kebaikan) kepada Nabi (Muhammad SAW), wahai orang-orang yang beriman berselawatlah kamu kepadanya serta ucapkanlah salam sejahtera dengan penghormatan yang sepenuhnya.” (Surah al-Ahzaab, ayat 56) “Ummah Rabbani, Negara Harmoni” #agongkita #permaisurikita #maulidurrasul #royal #malaysia #istananegara

A post shared by ISTANA NEGARA (@istana_negara) on

COMMENTS